Old 14th February 2004, 12:11   #1
The Vampyre Syn
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: The Vampyre State
Posts: 7
Send a message via Yahoo to The Vampyre Syn
Administration Access?

Ok I got the station up all on my own and people are connecting etc.. I have one question. When I go to the http page to see my songlisting, streaming page, station info and I go to get in the administration section it asks for a name and password, I know the password is in my files I configured but where does the name it wants come from? Thats my big question ;)

My Second Question is is there a way to have a name instead of numbers for people to connect to my station?

And while I am posting, how does a station show up in the media listing under internet radio in winamp? I can see my station listed at shoutcast when searched but is the media listing just for bigger stations or do I need to apply or do something to be listed on that?

Thanks
TVSBBS
The Vampyre Syn is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2004, 12:33   #2
jwhalen
Major Dude
 
jwhalen's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: ct
Posts: 1,202
Send a message via AIM to jwhalen
username = 'admin' (without the quotes) and is not configurable

password = defined in the DNASs sc_serv.ini configuration file (default section shown below):
code:
; Password. While SHOUTcast never asks a listener for a password, a
; password is required to broadcast through the server, and to perform
; administration via the web interface to this server. This server should
; consist of only letters and numbers, and is the same server your broadcaster
; will need to enter in the SHOUTcast Source Plug-in for Winamp. THIS VALUE
; CANNOT BE BLANK.
Password=changeme




----- also in the DNAS:


; NameLookups. Specify 1 to perform reverse DNS on connections.
; This option may increase the time it takes to connect to your
; server if your DNS server is slow. Default is 0 (off).
NameLookups=0

jwhalen is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2004, 14:10   #3
Jay
Moderator Alumni
 
Jay's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Next Door
Posts: 8,942
Re: Administration Access?

Quote:
Originally posted by The Vampyre Syn
And while I am posting, how does a station show up in the media listing under internet radio in winamp? I can see my station listed at shoutcast when searched but is the media listing just for bigger stations or do I need to apply or do something to be listed on that?

Thanks
TVSBBS
You need to be in the top 500 to show up in the default listing, if you want to see yourself there on your own winamp, set the media library's listing number higher in the preferences until you see yourself.
Jay is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2004, 14:42   #4
The Vampyre Syn
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: The Vampyre State
Posts: 7
Send a message via Yahoo to The Vampyre Syn
Ok thanks guys for the help

Not sure about the name instead of ips Im too new, but the rest is understood and appreciated!
TVS
The Vampyre Syn is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2004, 15:44   #5
cherripeaches
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 11
When I try to login into the Admin center, I can't. I set my pass and i login as admin

; AdminPassword. This password (if specified) changes the
; behavior of Password to be a broadcast-only password, and
; limits HTTP administration tasks to the password specified
; here. The broadcaster, with the password above, can still
; log in and view connected users, but only the AdminPassword
; will grant the right to kick, ban, and specify reserve hosts.
; The default is undefined (Password allows control for both
; source and admin)
; AdminPassword=MYPASS
cherripeaches is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2004, 16:24   #6
djmastermind
Forum King
 
djmastermind's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Houston, TX
Posts: 6,813
Make sure that you eliminate the semicolon ( ; ) before the "; AdminPassword=MYPASS" line.

-- Michael
djmastermind is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2004, 16:42   #7
cherripeaches
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 11
Oh I'm an idiot when it comes to ini files lol
cherripeaches is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump