Old 5th April 2020, 02:58   #1
Argyrisk
Junior Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 1
Variable Rate not displaying in version 58_3660_beta_full

Hello,

Ever since I installed this latest version, Winamp does not display the fluctuating VBR rate for mp3 files but instaead it displays a constant rate ... possibly the average rate which is actually the rate the properties for a VBR mp3 file display. Previously the VBR rate fluctuated all throughout the song. If I reinstall the 5.666 version this is working again but I have trouble playing CDs which I can only do with the latest version.

What has gone wrong in the new version?
Argyrisk is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2020, 03:28   #2
musicf8
Major Dude
 
musicf8's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Orange, CA
Posts: 771
The decoder was changed in 5.8, so that is probably the case.

You can switch back (or use the decoder to 5.666) as it has that option
Winamp 5.666
Winamp Pref > Plugins > Input >Nullsoft MPEG Audio Decoder >Configure> Decoder tab > uncheck "Show average vitrate on VBR Files"

(┛◉Д◉)┛彡ʎɯouoıpɐɹ

Current status of Winamp: (Winamp 5.8) is not an ongoing project get wacup

5.8 beta issue quick fix - Install 5.666 (there's no further 5.8 releases)
musicf8 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump