Old 9th February 2012, 23:08   #1
mower
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Winamp visualizer + Traktor + Kontrol S2

Is there any way to make this possible? I have read about some people doing it with an S4 but I can't seem to get it to work with my S2. I am using a laptop with win7 that has a built in soundcard. I use my S2s soundcard obviously through traktor. I have tried using the line-in plugin with winamp but I cant seem to find anywhere to set it as my recording device in windows. I want the visualizer to be able to react to the music I am mixing in Traktor, help?
mower is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2012, 07:18   #2
Sabine Klare
Forum Queen
 
Sabine Klare's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,492
Hello mower,
I have also many artist-software on my computer, for example MAGIX, Ableton, Propellerhead, FL Studio, Traktor Pro and Virtual DJ...
I want to give You some links to some other threads:
http://forums.winamp.com/showthread....75#post2818275
http://forums.winamp.com/showthread....47#post2818147
I had many luck with my Windows Vista 32-bit computer. And You cannot show with right-click the disabled devices in Control Panel > Hardware and Sound > Sound > Manage Audio Devices > Recording? On this way I could find "Stereo Mix", enable it and set is as standard.
I hope, that I (or some other people here) can help You.
I wish You good luck.
Greetings from Sabine Klare Aka Sternenmaschinebine
Sabine Klare is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2012, 16:19   #3
mower
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
I actually do have Stereo Mix showing up as an option but I wasnt quite sure what it was for. So once I set Stereo Mix as my default under inputs, how is that going to help me get audio from traktor to winamp?

The links are also not working for me

Thank you for the help!
mower is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2012, 16:39   #4
Sabine Klare
Forum Queen
 
Sabine Klare's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,492
Sorry…
I have searched the threads again in my abonnements. Now again, but without the “post count”:
http://forums.winamp.com/showthread.php?t=296471
http://forums.winamp.com/showthread.php?t=337338
I hope, the new links are working...
Go in Your Winamp on the top left to File > Play URL... then type exactly these letters:
linein://
For me “Stereo Mix” & “linein://” work together very fine...
Sabine Klare is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2012, 18:51   #5
mower
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
I have tried that and the issue seems to be Kontrol S2 soundcard is only outputting to my headphones and nothing else. I may just be out of luck because windows wont detect my S2s soundcard and it essentially seems like a closed loop between the S2 soundcard, Traktor, and my headphones. I can get my laptops internal soundcard to do exactly what I want but the quality is so awful that I can't use it for shows. Hrm thanks for all the help.
mower is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump