Old 19th May 2010, 21:20   #1
td854
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Smile AVS + Win7?

Hi, I'm using Winamp in Windows 7 x64 Ultimate. Everything's fine except... AVS. I loaded it up, loaded a preset and if I try to go into full screen it says something related to java crashed. If I try to run it in overlay mode (which is what I'd like to do) it just does nothing, no animation in the little overlay box or in the chosen color. Any way to fix this? I did a number of google searches but they came up with nothing, or posts from 2003-2005 that are irrelevant.

Application Versions:
Windows 7 x64 Ultimate
Winamp v5.572
Java v6 update 20 (32-bit); in case it's relevant
Java 64-bit not installed

Computer (HTPC):
MOBO: Zotac ION Geforce 9300+Wifi
CPU: Intel C2Q Q9550
RAM: 4GB
HDD: 2.5" 160GB
Onboard Realtek Audio>>Optical>>Onkyo TX-SR607
Onboard GPU (not in use): Geforce 9300
PCIe GPU: Geforce 9800 GTX (latest nVidia non-beta drivers)
DVI>>HDMI>>Onkyo TX-SR607>>HMDI>>Samsung 55" Series 7 LEDtv

I think I've covered all bases, any help would be much appreciated, I've been using Winamp since the fastest PC you could buy was 400Mhz, I don't plan to change any time soon. My major purpose for doing overlay was to make a background with part of it being magenta colored using that as the overlay section and the rest still be wallpaper. Also if this can be done with Milkdrop that would work fine as well but I didn't see it in the options.

Thanks.
td854 is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2010, 23:44   #2
micro.D
Member
 
micro.D's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: hungary / budapest
Posts: 64
you cannot do overlay mode on win7 and for fullscreen well i'm using vvvv for screenshooting avs since avs's native fullscreen mode isn't the best i think.
p.s.: avs has nothing to do with your motherboard, HDD, soundcard, gpu's even their drivers and your displays. actually it uses only the cpu and a little of ram and it's programmed in c++.
micro.D is offline   Reply With Quote
Old 21st May 2010, 06:26   #3
td854
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Thanks, I figured that overlay wasn't compatible after reading something about EVR.

p.s.: avs has nothing to do with your motherboard, HDD, soundcard, gpu's even their drivers and your displays. actually it uses only the cpu and a little of ram and it's programmed in c++.

I figured but I'd rather include the information than not and get bitched at about it.
td854 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Visualizations > AVS > AVS Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump