Old 15th April 2006, 01:08   #1
Fearfm.be
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
No ID3 tag and XML problems after server restart?

Hello,

I got some serious problems with my ID3 tag and remote XML stat viewing.

I try to explain the problem:

I was busy with reconfiguring the servers.
After the reconfiguring (restart the server) i can't see any ID3 tag anymore in my shoutcast server or winamp.

I tryed some old configs and settings but nothing help me out.

For a example look at:

http://alpha.streamplus.net:9393/

Current Song: ???

Maybe someone has a solution for this problem?

Thank you.

Kind regards,
Fearfm.be is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2006, 01:11   #2
djSpinnerCee
Forum King
 
djSpinnerCee's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hollis, Queens/The Bronx, NYC
Posts: 3,555
I'd say look to the source app. (WinAMP+DSP?) -- it is responsible for getting the track info to the DNAS. There's nothing you can do to the DNAS (config-wise) to either make it show or not show track titles.
djSpinnerCee is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2006, 01:17   #3
Fearfm.be
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Thank you for your quick reaction,

I tryed winamp and i use normaly sam3.
Don't forget it works before, i press on kill server, and start the server again. Thats all! Very weird.
I do this all in 5 secs.

I tryed also another thing:

Stream to a server that was allready running and that works fine!
So i restarted also that server and after the restart this server also quits viewing the ID3 tag....
Fearfm.be is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2006, 01:31   #4
djSpinnerCee
Forum King
 
djSpinnerCee's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hollis, Queens/The Bronx, NYC
Posts: 3,555
5 secs........ The DSP only sends a track title update message to the DNAS upon a track transition [REQ: /admin.cgi] -- but the DNAS sends track title METAinfo to listeners every 8192 bytes [metainterval=], and a YP update [yp-tch] every 5 minutes.

Chack your DNAS consoles and logs to see if all of the source to DNAS "interactions" are occurring...

So, that means that if your were playing a 1 hour MP3 in WinAMP, and your were 3 seconds into it, the next time the DSP would send a track update to the DNAS would be in one hour -3 secs.

I don't know if this is part of your issue (I noticed the history is also empty), just something to consider in debugging your problem.
djSpinnerCee is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2006, 01:45   #5
Fearfm.be
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
But where can i debug that problem?
When i look to the shoutcast admin. log i see only :

<04/15/06@04:16:38> [yp_tch] yp.shoutcast.com touched!

And that people are connected or disconnecting.

Maybe somebody else want to restart there system (shoutcast server).
Because i think it's a shoutcast problem.

Thank you.
Fearfm.be is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2006, 10:00   #6
Fearfm.be
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
anyone?
I tryed everything and nothing works
Fearfm.be is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump