Old 22nd May 2010, 15:09   #1
riksweeney
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Installer fails on compressed files?

Hi,

I recently upgraded from 2.44 to 2.46 and my install script now falls over when extracting the files. The problem I've noticed is that if the file is compressed then the installer fails. I guess the installer is checking if the file is compressed (the extension doesn't matter) and is attempting to decompress it and falling over.

Has anyone else encountered this problem and know how to fix it?

(I had a search through the forums but cannot find anything relating to this issue)

Richard
riksweeney is offline   Reply With Quote
Old 24th May 2010, 20:06   #2
Afrow UK
Moderator
 
Afrow UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Surrey, England
Posts: 8,434
Is there an error?

Stu
Afrow UK is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2010, 12:29   #3
sylvain.mina
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Besancon, France
Posts: 4
I use nsis 2.46 on ubuntu 10.04, and I think I have the same problem. The compilation goes right, but when I execute the installer, a file seems to be corrupted (here, it's a jar archive).
When I compile the script on Windows and execute the installer (also with nsis 2.46), I have no problem...

For the moment, I've not found a fix, neither a solution, but I will investigate it...

Hope this help

Sylvain


EDIT: after some investigation, if I deactivate the compression, with "SetCompress off", it works now...but it's not compressed...
next step: trying others compression algo

Last edited by sylvain.mina; 25th May 2010 at 14:36.
sylvain.mina is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2010, 15:26   #4
sylvain.mina
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Besancon, France
Posts: 4
No problem at all with the other compression methods. I've reported a bug on the ubuntu forum related to nsis package.

@riksweeney -> you could try with the other compression methods, it worked for me
sylvain.mina is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2010, 16:46   #5
Afrow UK
Moderator
 
Afrow UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Surrey, England
Posts: 8,434
What compression are you using that causes the issue? lzma?

Stu
Afrow UK is offline   Reply With Quote
Old 26th May 2010, 06:56   #6
sylvain.mina
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Besancon, France
Posts: 4
Oh, sorry, it was the default compression, lzip.
sylvain.mina is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2010, 18:12   #7
riksweeney
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Sorry for the delay in replying. I've set the compressor to bzip2

SetCompressor bzip2

and I no longer experience a problem, everything extracts OK. If I remove this line then the installer fails again. Perhaps this is an Ubuntu problem?

Richard
riksweeney is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2010, 18:29   #8
Afrow UK
Moderator
 
Afrow UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Surrey, England
Posts: 8,434
It does sound like it is Ubuntu, although if it didn't happen with an earlier version of NSIS then you should submit a bug report anyway.

Stu
Afrow UK is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2010, 16:58   #9
f0rt
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 36
I assume it is the same issue as reported on
sourceforge.net/support/tracker.php?aid=2998596
f0rt is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2010, 09:30   #10
sylvain.mina
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Besancon, France
Posts: 4
Yes, it is, and now it's fixed... I hope they will update the nsis version on Lucid distro...

I've submitted a bug report last week : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...is/+bug/585442

Unfortunately, I've no feedback at all... perhaps it's not the right place to post ?
sylvain.mina is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Developer Center > NSIS Discussion

Tags
compression, extract, files

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump