Old 9th March 2010, 15:57   #1
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
Change Time or Clock Format

I am running 5.541.

The time display is set to all minute in the player's display window.

Is there an plug in or setting that will display it in,

Hours:Minutes:Seconds instead of the default Minutes:Seconds

I listen to alot of tracks that are 2 and 3+ hours and it would make it much easier for me.

Thanks,

D
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 01:38   #2
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
what you are wanting is a skin setting
in the modern skins you will have to edit player-normal-group.xml
read http://dev.winamp.com/wiki/skin_Deve...g_Modern_Skins for more info

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 03:24   #3
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
i found this info in my archives and it still works
<!-- Timer -->
<text
id="timer"
display="time"
x="15" y="16"
w="83" h="20"
font="player.BIGNUM"
align="left"
timeronstyle="3"
timecolonwidth="5"
timeroffstyle="3"
fontsize="24"
color="font.display"
/>


<!-- Playback Status -->
<status
id="status"
x="5" y="15"
w="10" h="23"
stopBitmap="player.status.stop"
playBitmap="player.status.play"
pauseBitmap="player.status.pause"
/>


replace the info in player-normal-group.xml with this info in winamp modern skin's xml folder
in big bento it is the same file but just copy the timeronstyle and timeroffstyle into the line after timer header

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 12:56   #4
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
Thanks?

Lol, this all looks neat but I have no idea what to do with this!

If someone could shed a little light, it would be deeply appreciated.
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 16:02   #5
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
its real easy if you open the xml file with notepad
first just search for existing text in notepad for the lines i gave you
you may have to tab the lines over to line them up correctly since the forum took all spacing out

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 18:05   #6
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
OK.
I followed your instructions, thanks, the display shows,

hours:minutes:seconds

but when the track plays the timer reverts to all minutes...

Any ideas???

Dg
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 18:15   #7
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
when you get to over an hour it should automatically switch to hour:minute:seconds but until then it will only show minute:seconds if not let me know and ill do some tweaking to find out what the setting should be

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 19:43   #8
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
It rolled all into minutes....

Thanks for the help.
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 21:45   #9
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
i guess they took the feature out since it work with the original 5.0 program

the only other thing i can suggest is to recommend it in the wish-list and they may reintroduce it in the next release (no guarantees)
sorry i couldn't get you any farther

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 22:20   #10
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,385
Darn, it looked like this thread was moving along well. Sorry, pizzapizza my reply to your PM was a bit premature.

I am moving this to the Wishlist section. However, as robdog2004 said, there are no no guarantees.

Thanks for the good attempt, robdog2004!
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2010, 19:50   #11
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
Has there been any update on my request?!??

Thanks,

D
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2010, 19:51   #12
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
Changing Time Format?

I am running winmap 5.572.

Instead of the timer showing total minutes, is there a way to set to Hour:Minute:Seconds?

Thanks!
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2010, 20:04   #13
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
there used to be a feature that enabled this
the thread trying to bring it back is in the wishlist forum

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2010, 20:11   #14
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
threads merged

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2010, 20:44   #15
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
at this point pizza there isnt any word on reintroducing the feature
however the mods involved in this topic can probably talk to the right people about the features reintroduction into winamp (no guarentees that it will be done)

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 26th May 2010, 13:56   #16
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
Thanks RobDog

Thanks RobDog!!

I cant believe that there aren't more people that would appreciate such a simple program tweak.

My fingers are crossed.

Keep me posted!
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 26th May 2010, 17:51   #17
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
will do my best pizza

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2010, 06:37   #18
voodoo73
Junior Member
 
voodoo73's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2
Send a message via ICQ to voodoo73 Send a message via AIM to voodoo73 Send a message via Yahoo to voodoo73
i want it to,

i tryed what is above and it did not work for me,

im running 5.572

me
voodoo73 is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2010, 10:47   #19
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
voodoo we are trying to get the feature back

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2010, 12:00   #20
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
i've re-read this thread a few times now and i'm still lost as i can't work out what skin people are trying to use though i'll also mention that i don't remember the modern skins shipped natively displaying h:mm:ss in any part of the display even with the earlier 5.0x versions as there's never been the space to display that many parts of the time. some clarification would be appreciated though i wouldn't expect any native change made for this.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2010, 17:56   #21
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
to daz
the feature was in the original modern skin in the version 5.09 (the last version i have that i know it works on in app archive)
it may rely on a dll that is no longer included with winamp

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having

Last edited by robdog2004; 1st June 2010 at 18:28.
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2010, 20:29   #22
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
Nice to see there is some dialogue!!

I look forward to one of you bright guys to finding or building the solution!!!!!

PP

pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 21:54   #23
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
Any follow-up on my request??

PP
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 21:59   #24
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
nope as i've not had the time to install an older Winamp version. it'd be simpler if i had a screenshot of what is being asked for from what was removed as i still don't know which of the various time displays is being referenced. then i can give a simple yes/no about this being looked into further.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 22:23   #25
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
see picture daz
this is from the skin i was working on back in that version

see how it has 3 time slots
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	capture_0001.jpeg
Views:	381
Size:	94.5 KB
ID:	47116  

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 22:58   #26
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
timer off style will work in the skins xml file i mentioned
it is the on style that has been disabled
if there is a easier way to choose the setting it would be appreciated
since most users would get lost in the xml coding

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 23:30   #27
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
is always good to know where i'm meant to be looking:
PHP Code:
// for Winamp Modern
  
<!-- Timer -->
  <
text
    id
="timer"
    
display="time"
    
x="28" y="16"
    
w="70" h="20"
    
font="player.BIGNUM"
    
align="left"
    
timecolonwidth="5"
    
timeroffstyle="1"
    
timerhours="1"
    
fontsize="24"
    
color="font.display"
  
/>

// For Bento
    
<text id="SongTime"
        
x="10" y="6" h="27" w="99"
        
font="player.bitmapfont.nums" timecolonwidth="6"
        
timeroffstyle="1" timerhours="1"
        
display="time" align="left" alpha="220"
    
/> 
well it was never removed, it's just that skin documentation has never been too good i thing. anyhoo, adding timerhours="1" will display it in the h:mm:s format (is probably something a skinner would have known but i've had to rummage in the source code to find that out). however there isn't an option in the skinparser to have it hide the hour part when not needed (there is code to do it but there's no connection between it and the out-side world).

the main issue is that with the Winamp Modern and Bento cases, it requires the placement of parts of the player area to be altered (bento is a bit better as it moves some parts but it still gets clipped) inorder for the display to work correctly.

i'll try to add in a timerhoursRollover="1" to the text object for the next client release to allow the hour part to only appear when it needs to be though no promises
[edit]looks like i've worked out how to get that implemented so should be in the next client release.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 15th June 2010, 00:00   #28
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
what you gave me works perfectly for big bento
<text id="SongTime"
x="8" y="11" h="31" w="102"
font="player.bitmapfont.nums" timecolonwidth="6"
timeroffstyle="3" timerhours="1"
display="time" align="left" alpha="220"
nothing moves over or is clipped
it only does it with standard bento
if modified to

<text id="SongTime"
x="2" y="4" h="27" w="99"
font="player.bitmapfont.nums" timecolonwidth="6"
timeroffstyle="3" timerhours="2"
display="time" align="left" alpha="220"
it will fit better


replace timer onstyle from the first post i made with the timerhours and it will work pizza

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2010, 17:27   #29
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
I use Winamp Modern 5.572 (x86)

i'm sort of lost with accessing where to input all these changes...

C: program files > winmap > skins > winamp modern > xlm .... then what?

sorry for my lack of expertise...
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2010, 17:54   #30
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
for Winamp modern the file to edit is %skindir%\Winamp Modern\xml\player-normal-group.xml and then you need to find <!-- Timer --> in the file and that is where the timer display object starts and add timerhours="1" to get it showing in the h:mm:ss format. however other parts of the skin will need to be altered as the lowest second and - (when using time remaining) are currently lost due to there not being enough space in the main window (as it was all based around mm:ss) as per the screenshot below. it can be adjusted to fit by moving a few bits to the left/right as required...



so there's 3 options available:
1) you work on editing the skin to have it sized correctly
2) i work on modding the skin to have it sized correctly
3) someone else works on modding the skin to be sized correctly

of those three, #1 or #3 are best for me though i can tinker with things but it'll be on a low priority.

also whilst i remember, whatever changes are made would need to be backed up as the Winamp installer re-creates all of the files in Winamp Modern / Bento when installed and modifications can be lost.

-daz
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wa_modern_hour_min_sec.png
Views:	1484
Size:	12.6 KB
ID:	47128  
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2010, 18:18   #31
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
if you use the altering i posted near the top of this topic you will get the desired effects

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 01:06   #32
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
pizza also note
never mind daz covered it

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 14:03   #33
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
i've just tried the alterations you'd posted earlier rob and it still causes clipping of the text output even with the slight shifting of the status parts. so i've had a quick play around and i've got something which is better (moves more parts around to make a bit more available space).

however, when doing the h:mm:ss output, the skin engine doesn't apply the timecolonwidth value for all of the colons so will have to see if i can fix up the skin engine to cope with it for the next release (i should have realised changing one thing would cause issues with other parts of the code). once timecolonwidth is honoured on all parts of the time output it should look ok with h:mm:ss display (including space for the - when showing as time remaining as i generally do).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 15:21   #34
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
i've attached my player-normal-group.xml from tweaking the handling of the timer when showing h:mm:ss and the newer gen_ff (will have to wait for the next client to test this out though rob can test it to see if it works ok) but it'll now honour the colon width which is a lot better than it had been doing. and as can be seen from the screenshot it's possible to have the time-remaining show correctly (am using right-aligned with the xml file though it just needs the timer moved a few pixels to the left and left or center align will work ok).



-daz
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wa_modern_hour_min_sec_tweaked.png
Views:	1863
Size:	37.2 KB
ID:	47130  
Attached Files
File Type: xml player-normal-group.xml (26.8 KB, 302 views)
DrO is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 18:08   #35
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
guessing you havent released your change yet
version available doesnt change the spacing yet
using align right does make the timer work better

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 18:17   #36
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
yeah, it's still to be integrated in the beta builds but should be available later tonight/tomorrow.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2010, 01:20   #37
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
so far so good daz
only one fault i saw in big bento skin was when you get the countdown timer it wants to go wider than it needs to and moves the song ticker over a whole 5 pixels
regular bento doesnt have enough room to move (dont use it anyway since im near sighted)

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 21st June 2010, 08:19   #38
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
the bento quirk was something i think i'd mentioned earlier though i believe that would require some maki file changes to get that shifting everything to the right as needed.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 21st June 2010, 11:19   #39
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
thats alright if it involves a lot of work i'll leave it as is
since it really doesnt bother me too much

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 22nd June 2010, 16:49   #40
pizzapizza
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
DrO's fixed helped me out! I used his xml file posted up above and it worked! Yeah!!!

The screen shot shows better than it worked out for me. I have a larger gap between the seconds and the minutes than in the screen shot.


Mine looks like this;

hour:minutes:__seconds ....

I would prefer;

hour:minutes:seconds

I'm not going to complain if it can't be tweaked tough.

THanks for all winamp guys!!!
pizzapizza is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Wishlist

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump