Old 18th March 2020, 01:55   #1
djanthonystyles
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 19
Monetization still work?

I've been running monetization on my stations for 2-3 days now. I followed everything exactly as instructed in the guide.

It's currently not showing that it served anyone in the backend of TargetSpot. I'm paying for monthly premium service from SHOUTcast. I can see the "$" in the admin backend of the SHOUTcast server.

I've read that most people haven't been paid in a while and that the monetization system is broken. Can someone confirm this for me?

Thanks
djanthonystyles is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2020, 09:10   #2
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 247
Do you occasionally get a YP Error? If yes, usually no ads are downloaded during this time. If the YP would work well, there would be more advertising played. I can confirm both, but you can take a look at this article: http://forums.winamp.com/showthread.php?t=455110
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 22nd March 2020, 16:57   #3
djanthonystyles
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by LStratmann View Post
Do you occasionally get a YP Error? If yes, usually no ads are downloaded during this time. If the YP would work well, there would be more advertising played. I can confirm both, but you can take a look at this article: http://forums.winamp.com/showthread.php?t=455110
Yes, I get that dumb YP error. I'm paying for premium and the analytics will never relay correct information because the YP error. Including it barely pops up in the directory.
djanthonystyles is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2020, 16:58   #4
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 247
Monetization only works if your server can connect to YP. This has not been the case for days. But SHOUTcast has already written that a fix should be available soon.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 23rd March 2020, 23:03   #5
LapTop
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 54
no ads work since 16.03.2020
LapTop is online now   Reply With Quote
Old 24th March 2020, 04:40   #6
djanthonystyles
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 19
Yeah not seeing any stats on TargetSpot. Going to reach out to support regarding this.
djanthonystyles is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2020, 08:59   #7
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 247
I can only partially confirm. I see some money, but not much.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 24th March 2020, 11:55   #8
LapTop
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 54
since yesterday's fix, it has trickled a bit again.
LapTop is online now   Reply With Quote
Old 25th March 2020, 05:23   #9
djanthonystyles
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 19
YP error has been fixed been running the stream for about 2-3 days with no errors.

Regarding the ADs am I doing it wrong? I can see it serving the advert but no impressions or anything.


djanthonystyles is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2020, 10:33   #10
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 247
I just saw that there are commercials playing on my stream.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 25th March 2020, 10:43   #11
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 247



These are my settings.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 25th March 2020, 10:45   #12
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 247
Quote:
Regarding the ADs am I doing it wrong? I can see it serving the advert but no impressions or anything.
But you also have the Advert: title in it, right?

You can get more information here: https://help.shoutcast.com/hc/en-us/...rning-revenue-
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 25th March 2020, 16:40   #13
djanthonystyles
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 19
Yes, the advert is in the title and artist of the song. I just changed the settings to match yours, let's see in a couple of hours if it shows. Thank you
djanthonystyles is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2020, 16:44   #14
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 247
I can tell you that I have no advertising at the moment. :/
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 25th March 2020, 23:36   #15
djanthonystyles
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 19
single dollar = pending first advert play (listener matches to an advert group)
multi-dollar = adverts have been successfully played

I've never seen it a multi-dollar sign. It just sits pending for first advert.
djanthonystyles is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2020, 12:46   #16
Nosti
Junior Member
 
Nosti's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Amsterdam
Posts: 21
I have ads every day, but it is less than usual.
Nosti is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2020, 13:04   #17
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 247
You use S4B, right? Well, that's not always the case. :/
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 26th March 2020, 20:50   #18
djanthonystyles
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by LStratmann View Post
You use S4B, right? Well, that's not always the case. :/
Shoutcast Server
Software Premium
djanthonystyles is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2020, 22:01   #19
djanthonystyles
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 19
Heres my current setup at the moment in hopes it will help in troubleshooting the monetization issues I'm having.

- Using the WHMSonic v2.30 plugin for WHMCS v86.0.16 installed on a VPS.
- Using the current version of SHOUTcast Server / v2.6.0.748/posix(linux x64).
- I setup AutoDJs for all stations inside of WHMSonic.
- Using SAM Broadcasters Pro to play and stream the music, while using Shoutcast v1 for encoding out of SAMBC to WHMSonic AutoDJs.
- I added 5 songs/ads into SAMBC and edited them to 120 seconds (2 minutes) and used the PAL script provided by SHOUTcast to play the ADs every 45 minutes.
- All songs/ads have Advert: in the title and artist fields.
- When the songs/ads play this shows; "Advert Trigger: - Advert:" in the "Playing Now:" section.
- when you hover over; Active DNAS+ Stream, Monetization Enabled.

Really not sure what's going on, I've set up my settings for monetization just as everyone else has. Any help will be greatly appreciated.

Thanks
djanthonystyles is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2020, 07:43   #20
schnebi
Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 60
But still no payment for nearly 3 month
schnebi is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2020, 12:05   #21
LapTop
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 54
Quote:
Originally Posted by schnebi View Post
But still no payment for nearly 3 month
yes I agree, last payment on January for Broadcast 07/2019.
LapTop is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast For Business & Monetization

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump