Old 18th July 2005, 12:28   #1
Shibo
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3
WinAMP 5.09 takes very long to start..

Hi guys..

Well, when I open my WinAMP it shows up immediately, but I can't do anything with it..I have to start 2-3 other instances of WinAMP (but I haven't got multiple instances enabled) and then it starts playing after ca. 30 secs. Before that, it simply doesn't react to anything.
There also aren't any errors..

System Information:

OS: Windows XP Pro
RAM: 768 MB DDR
(don't know if anything other matters..)
WinAMP using: 5.09

Well, I hope you can help me...I also searched the forums, but didn't find anything similar to my problem.

bye Shibo
Shibo is offline   Reply With Quote
Old 18th July 2005, 12:52   #2
jmatthews112
Major Dude
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,661
Send a message via AIM to jmatthews112 Send a message via Yahoo to jmatthews112
Upgrade to Winamp 5.093. There was an issue fixed in 5.09>5.091 with regard to the Online Media check feature.

From the changelog:

5.091

-Slower startup due to dynamic Online Media check

Also, you may want to head to Preferences > Media Library > Library Options tab > Modify Settings and check 'Do not load Media Library database at Winamp startup'.

Hope this helps, jmat
jmatthews112 is offline   Reply With Quote
Old 19th July 2005, 00:16   #3
Shibo
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3
well, thanks for the fast answering.
But concerning my version, I made a mistake.
I'm already using WinAMP 5.093..
but I'll try the thing with the Media Library
hope it'll work
Shibo is offline   Reply With Quote
Old 19th July 2005, 00:37   #4
jmatthews112
Major Dude
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,661
Send a message via AIM to jmatthews112 Send a message via Yahoo to jmatthews112
Also, 5.094 was released today. Try a clean install of that, if the ML thing doesn't work.
jmatthews112 is offline   Reply With Quote
Old 19th July 2005, 13:04   #5
Shibo
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3
thanks man, the ML thing worked perfect! ^^
Shibo is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump